Agenda
Alle raadsvergaderingen zijn openbaar tenzij anders aangegeven. Ze beginnen om 19.30 uur. U kunt de vergaderingen online volgen.
In het vergaderschema staat de agenda met de onderwerpen en de vergaderstukken die erbij horen. Ook leest u hoe laat de parallelsessies beginnen.
Schriftelijke vragen
Elk raadslid mag het college schriftelijke vragen stellen over allerlei onderwerpen. Op die manier probeert de raad duidelijkheid van het college te krijgen over een bepaald onderwerp.
Raadsvoorstellen/besluiten
Hier zijn alle raadsvoorstellen te vinden.
Raadsinformatiebrieven
Het college van burgemeester en wethouders informeert de leden van de gemeenteraad onder andere via raadsinformatiebrieven. Raadsinformatiebrieven kunnen gaan over belangrijke besluiten van het college, lopende projecten en andere ontwikkelingen binnen de gemeente.
Ingekomen stukken
Alle post die is gericht aan de gemeenteraad is vanaf 2025 zichtbaar voor iedereen. De post wordt voor publicatie anoniem gemaakt. De ingekomen stukken staan in een overzicht. Dit overzicht wordt vastgesteld tijdens de raadsvergadering.
Amendementen
Een amendement is een voorstel voor het wijzigen van een besluit dat op dat moment aan de orde is in de gemeenteraad. Ieder raadslid kan een amendement indienen. Als dit wordt aangenomen, is het besluit per direct gewijzigd.
Moties
Tijdens de raadsvergadering kan een raadslid een motie indienen. In deze motie spreekt de raad zich uit over een bepaald onderwerp en bevat een wens of een verzoek aan het college. Vervolgens vindt een debat plaats over de motie en tenslotte wordt er over de motie gestemd.
Toezeggingen
Toezeggingen worden gedaan door leden van het college indien niet direct een antwoord op een in een vergadering gestelde vraag kan worden gegeven of wanneer aanvullende informatie gewenst is.
Notulen agendacommissie
De verslagen van de vergaderingen van de agendacommissie.
Initiatiefvoorstellen
Raadsleden kunnen zelf voorstellen doen om te behandelen in de gemeenteraad.
Regelingen en verordeningen gemeenteraad
De raad kan zelf regels en afspraken maken over hun werkwijze.
Interpellatie
Met een interpellatie kan een raadslid inlichtingen van het college of de burgemeester vragen over een onderwerp dat niet op de agenda staat. Eventueel kan via een motie een uitspraak van de raad worden verkregen.