Het onderhoud aan onze systemen is klaar. U kunt weer formulieren gebruiken om online zaken te regelen op deze website.
Bij een crisis- of noodsituatie kunt u politie, brandweer of ambulance bereiken via het Alarmnummer 112.
- Geen spoed, wel politie? Bel dan 0900 - 8844
- Geen spoed, wel brandweer? Bel dan 0900 - 0904
Gezondheid
Heeft u een (dringende) vraag heeft op het gebied van (gezondheids-)zorg , bel dan uw huisarts of buiten kantoortijden de huisartsenpost Gorinchem: (0183) 64 64 10.
Psychische nood
Crisislijn met 24 uurs bereikbaarheidsdienst: 0900-8440
Crisisdienst Zuid Holland Zuid
Ernstig en acuut hulp nodig? Veilig Thuis en anderen hebben een gezamenlijke crisisdienst bij (o.a.) relationeel gebied, huiselijk geweld, verwaarlozing, kindermishandeling en eenzaamheid.
Deze dienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar onder telefoonnummer 0800-1471
Meldpunt Zorg en Overlast
Maakt u zich ernstig zorgen maakt om iemand in uw directe omgeving die mogelijk een gevaar is voor zichzelf of zijn omgeving? Dan kunt u dit melden bij het Meldpunt Zorg en Overlast van de GGD Zuid-Holland Zuid. Het Meldpunt is van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op 078 7703481 of per mail via meldpuntzorgenoverlast@ggdzhz.nl
Huiselijk geweld en kindermishandeling (Veilig Thuis)
Vermoed u in de omgeving huiselijk geweld of kindermishandeling? Of heeft u hier zelf mee te maken? Organisatie Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid biedt hulp. U kunt anoniem contact met de organisatie leggen. Als u belt krijgt u een medewerker aan de lijn die luistert naar uw verhaal, vragen stelt en vragen beantwoordt. De medewerker kijkt samen met u of er iets is wat u zelf kunt doen. En kan tips en adviezen geven.
Veilig Thuis Zuid-Holland Zuid is te bereiken via:
- telefoonnummer 0800 2000 (24/7 gratis)
- email info@veiligthuiszhz.nl
- de website van Veilig Thuis. Daarmee kunt u ook gratis en anoniem chatten tussen 9.00 – 17.00 uur.
Huisverbod
De burgemeester kan bewoners een tijdelijk huisverbod opleggen als er huiselijk geweld is of dreigt. Iemand die huiselijk geweld pleegt, mag dan 10 dagen zijn of haar woning niet in. Ook mag hij of zij dan geen contact opnemen met de partner of de kinderen. Een ‘afkoelperiode’ dus. In deze afkoelperiode krijgen de slachtoffers van het huiselijk geweld hulp aangeboden. Ook diegene die uit huis is geplaatst, krijgt hulp aangeboden. Is de dreiging van huiselijk geweld niet binnen deze 10 dagen afgenomen, dan kan de burgemeester het huisverbod met maximaal 18 dagen verlengen.
Meldcode professionals
Iedereen die werkt met kinderen of volwassenen, moet werken met een meldcode. Hierin staat wat een professional het beste kan doen als hij of zij mishandeling vermoedt. De Rijksoverheid geeft meer informatie over de meldcode.
Ondersteuning voor dak- en thuislozen
Bent of kent u iemand die dak- of thuisloos is of dreigt te worden? Dan kunt u in Gorinchem snel geholpen worden.