Als projectleider Energietransitie ben ik samen met mijn collega’s elke dag fulltime bezig met de realisatie van de energietransitie binnen Gorinchem. Concreet betekent dit in de eerste plaats dat we een mentaliteitsverandering bij collega’s, inwoners en bedrijven proberen te realiseren. Zuinig met energie om te gaan, energie te besparen en de overgebleven benodigde energie zo duurzaam mogelijk op te (laten) wekken.Daarnaast geef ik in de positie van projectleider samen met diverse partners richting aan een daadwerkelijk realisatie van energiebesparing en duurzame energieopwekking.
Samen aan de slag
Geweldig om samen met alle betrokkenen bijvoorbeeld aan de slag te kunnen zijn met een de ontwikkeling van een duurzaam warmtenet, die we als eerste in de Gildenwijk willen uitrollen.Andere voorbeelden zijn de introductie van waterstof binnen de stadsgrenzen of ondersteuning bij de verduurzaming van het gemeentelijke vastgoed.
Als geboren en getogen inwoner van Gorinchem ben ik al jaren landelijk betrokken bij energiebesparing en duurzame energie opwekking binnen het bedrijfsleven.Wat kan het dan juist mooi zijn, om de opgedane kennis en ervaring in de energietransitie dienstbaar te laten zijn aan je eigen stad. Samen de stad en samenleving te verduurzamen en te versterken, zodat het goed leven, werken en wonen is in Gorinchem voor nu en in de toekomst. Belangrijk daarbij is, dat dit bereikbaar is en blijft voor elke portemonnee, waardoor iedereen mee kan in deze transitie.
Grote verandering
Mijn ervaringen van mijn eerste periode binnen de gemeente zijn tweeledig. Enerzijds is het best een grote verandering om vanuit het bedrijfsleven de overstap te maken, waarin binnen de gemeente de beslislijnen anders en langer zijn. Anderzijds biedt het een uitdaging om juist nu gezamenlijk daadwerkelijke veranderingen in gang te zetten voor een beter milieu en leefbaarheid. Om samen met leuke collega’s op te trekken en je passie te delen.